КМДА Київська міська державна адміністрація


24 жовтня 2018

Прем 'єра від Циганського академічного музично-драматичного театру «Романс»!

Прем 'єра від Циганського академічного музично-драматичного театру «Романс»!
      9 листопада в 19.00 Циганський академічний музично-драматичний театр «Романс» запрошує на прем’єру  вистави «Вожак» за однойменною п'єсою румунського письменника Захара Станку.
 
       Виставу створено за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».
 
        Їі сюжет заснований на реальних подіях і присвячений геноциду циган під час Другої світової війни. Вистава позбавлена документальності, це притча, де війна служить скоріше трагічним фоном. На прикладі окремо взятого народу театр створив загальнолюдську історію про любов і самопожертву, про те, як розкривається особистість людини, що потрапила у вир драматичних подій.
 
      Вистава адресована тим, хто раніше ніколи не замислювався про долю циган за часів війни ... Але ж це народ і не просто народ .. Це своєрідний, сильний, веселий, імпульсивний, творчий люд! Ми мало знаємо про нелегку долю євреїв, яких спіткала та ж доля, але зовсім мало відаємо про народ, який звик жити вільно, весело і відокремлено ...
 
      Це надзвичайна яскрава музична історія, в постановці народного артиста України Ігоря Крикунова, яка розповідає про життя табору румунських циган. Живий вокал, танці, неабиякі циганські пристрасті розгортаються на сцені, але кожен при цьому пам'ятає і шанує закони предків. Всякого роду випробування довелося пережити цьому народу, але ніхто і ніщо не зломило їх дух і не задушила тягу до свободи.
 
      Ми маємо досить одноманітне і часом хибне уявлення про циган. Деякі гидливо і зневажливо ставляться до них, інші вважають, що це безпринципний і нікчемний народ, здатний тільки красти, а в кращому випадку - танцювати і співати.
 

Файл документа: Vozhak__social.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.