КМДА Київська міська державна адміністрація


24 жовтня 2018

У столиці Литви Вільнюсі 26-28 жовтня 2018 р. вперше відбудуться Дні українського кіно.

У столиці Литви Вільнюсі 26-28 жовтня 2018 р. вперше відбудуться Дні українського кіно.

      Такі кінозаходи вже стали доброю традицією і сприяють налагодженню добросусідських відносин між Україною та іншими країнами.

      Захід організовано мережею столичних кінотеатрів «Київкінофільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Департаменту культури КМДА, відділу Культурної дипломатії МЗС України та Посольства України у Литовській Республіці. Подібні заходи дозволяють представити Україну за кордоном, продемонструвати культурні здобутки нашої країни, передусім у галузі кіно.

      Готуючи програму Днів організатори прагнули у короткий термін презентувати жанрово-стилістичне різнобарв’я українського кінематографу, який нині переживає своєрідний ренессанс. Про це свідчить добірка фільмів програми, до якої увійшли фантасмагорія Марисі Нікітюк «Коли падають дерева», трагікомедія Аркадія Непиталюка «Припутні», фільм – фентезі Юрія Ковальова «Сторожова застава», історична драма Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва», а також класика українського поетичного  кінематографу – фільм Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою», який відкриє Дні українського кіно у Вільнюсі.

      Покази відбудуться у одному з найвідоміших кінотеатрів литовської столиці – кіноцентрі «Склавія», орієнтованому на фестивалі та перегляди національного кіно. Українську програму представлятимуть кінематографісти – режисери, актори і кінознавці. По закінченні переглядів відбуватимуться обговорення із авторами. 

Файл документа: Dni_Vilnjus_А3_Filmy_2.pdf



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.