Головна  →  Творчі заходи  →  1 жовтня 2014

Виставка «Магія батику» Київської дитячої школи мистецтв №5 Оболонського району.

Виставка «Магія батику» Київської дитячої школи мистецтв №5 Оболонського району.

   1 жовтня о 16:30 у Національному музеї Тараса Шевченка відкрилася виставка «Магія батику» Київської дитячої школи мистецтв №5 Оболонського району.

   На виставці експонуються роботи учнів художнього відділення Київської дитячої школи мистецтв №5, виконані у техніці «батик». Дивовижне мистецтво батика відомо людству вже багато тисячоліть. На виставці представлено понад 50 робіт учнів молодших та середніх класів віком від 8 до 13 років у двох найпоширеніших техніках: «холодний» і «гарячий» батик. Батик використовується з незапам'ятних часів і до нашого часу, його магію можуть відчути відвідувачі виставки.

    Учнівські роботи, сповнені щирості, любові та оптимізму, демонструють високий рівень майстерності та нестримну уяву юних художників. Дивовижні тварини, чудернацькі химерні звірі, різнобарвні птахи, розмаїття квітів – усе надихає на милування красою уявного, казкового, а інколи, і досить реального світу дитячих образів.

   Хочеться відзначити, що різноманітні сюжетні лінії художніх полотен добре поєднуються з національним колоритом та поетичністю народних мотивів. Приємно вражає високий професіоналізм викладачів Іватьо О.В., Діденко О. В., Сурело Я. М., Одненко-Цигульової М. О., Русанович О. В., Підкурганної Ю. О., які не один рік збирали колекцію для виставки «Магія батику». В рамках її виставки усі охочі змогли не тільки помилуватися роботами юних художників, але й дізналися багато цікавого про можливості техніки з лекції Олександри Русанович «Таємниці батику».

 

Перейти до спискуВерсiя для друку