Презентація виставки

Презентація виставки


         13 грудня 2013 року у "Східній експозиції" Музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17)представить до уваги громадськості презентацію нової виставки "Няньхуа. Чарівний світ китайської народної картини".

         Няньхуа - віддавна так називалася китайська народна картина, так званий твір-побажання, яким китайці зичили усього найкращого на весь наступний рік. Народні картинки малювали, вирізали на дошках, друкували і розфарбовували протягом усього року. Проте, продавали саме на передодні новорічного свята – найяскравішого з-поміж усіх традиційних свят Китаю. 

        Напередодні Нового року їх урочисто спалювали, щоб дух домашнього вогнища доніс на небеса звіт про те, які добрі справи зробила родина за попередні 12 місяців. Натомість вивішували нову картинку.

        Сьогодні більшість няньхуа збереглися завдяки європейцям, що свого часу високо оцінили їх і зібрали перші колекції. Музей презентує глядачу унікальні зразки китайської новорічної картини кінця ХІХ ст. з міста Янлюцин – відомого центру цього виду мистецтва.

       У програмі: розповідь куратора виставки, завідувачки відділу східного мистецтва Галини Біленко про історію китайської колекції музею та традицію народної картини,а також огляд творів у супроводі коментарів китаїстки та китаєзнавця Марти Логвин.

       Відкриття виставки  о 16 год. Реєстрація за адресою - [email protected] (mailto:[email protected]) або за телефоном  (044) 288 -14 -50.

 

 

Файл документа: 1474363_10152016468579162_1396721983_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку