КМДА Київська міська державна адміністрація


7 листопада 2017

7 листопада 2017 року перестало битися серце одного з корифеїв українського професійного театру ляльок та одного з найвідоміших лялькарів Києва — Юрія Івановича Сікало, народного артиста України, заслуженого діяча мистецтв Польщі, лауреата Міжнародної премії “Дружба”, лауреата премій НСТДУ імені М. Кропивницького та В. Афанасьєва.

Сікало      

      Лялькар-епоха, лялькар-історія, лялькар, котрий все своє професійне життя та творчу енергію присвятив одному єдиному театру — Київському академічному театру ляльок.

      Постановки, які створив на сцені Київського академічного театру ляльок Юрій Іванович, йдуть по сьогоднішній день. І це є найголовнішим показником того творчого рівня, на який режисер підняв свій театр.

      У своєму інтерв'ю на 80-річчя рідного театру Юрій Іванович сказав: “І як приємно сьогодні чути, спілкуючися із дорослими глядачами, які давно вже стали дідусями та батьками, що вони пам'ятають наші вистави, які дивилися у дитинстві. А така пам'ять може залишитися тільки лише завдяки зустрічі зі справжнім мистецтвом!”

      Ми пам'ятаємо, Юрію Івановичу! Ваше мистецтво назавжди залишиться у цьому театрі!

        9 листопада об 11:00 на сцені Київського академічного театру ляльок (вул. Грушевського, 1-а) відбудеться прощання з  Юрієм Івановичем. Запрошуємо усіх колег, знайомих провести видатного лялькаря у його останню путь. 

      Також, аби вшанувати пам'ять майстра приходьте переглянути його вистави, що і досі радують юних і дорослих глядачів: “Троє поросят” - 10 листопада о 12:00 та 12 листопада об 11:00 і 13:00, “За двома зайцями” - 17 листопада о 19:00.

 

    



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.