Відкрилася безкоштовна реєстрація на покази фестивалю «Чілдрен Кінофест-2017».

Відкрилася безкоштовна реєстрація на покази фестивалю «Чілдрен Кінофест-2017».

      VI Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» проходить з 26 травня по 4 червня в двадцяти містах України. У конкурсну програму увійшло сім європейських фільмів для глядачів від 4 до 14 років, поза конкурсом представлена ​​колекція фільмів братів Люм'єр.

      Зареєструватися на безкоштовні покази може кожен бажаючий - для цього потрібно вибрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на офіційному сайті фестивалю childrenkinofest.com/ua/schedule/.

      Традиційно глядачі виступають в ролі журі фестивалю, віддаючи свої голоси за вподобані картини. Переможець міжнародного конкурсу буде обраний шляхом підрахунку глядацьких голосів і оголошений на церемонії закриття в фестивальному центрі, кінотеатрі «Київська Русь» 4 червня.

      У позаконкурсній програмі буде показана підбірка відреставрованих фільмів французьких засновників кінематографа - братів Люм'єр. Програму упорядкував і прокоментував директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо.

      Одним з головних подій нинішнього року стане показ фіналістів конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми у віці від 7 до 14 років.Десять картин-номінантів будуть показані на великому екрані в присутності авторів, а спеціальне журі вибере серед них переможця.

      Фестиваль закриє фільм-володар Гран-прі «Чілдрен кінофесту 2016» - пригодницька стрічка «Лапа» Роберта-Адріана Пежо з Угорщини.

      У цьому році «Чілдрен Кінофест» відбудеться в четвертий раз. Послом фестивалю стала письменниця, поетеса, сценаристка і колумністка Катерина Бабкіна.

      Місія фестивалю - популяризація мистецтва кіно, розвиток традиції сімейних походів в кінотеатр, просування європейських цінностей, підтримка дітей з вразливих соціальних груп.

      Генеральні партнери фестивалю: Представництво Європейського Союзу в Україні, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Державне агентство України з питань кіно та ТМ «Весела Корівка».

      Подія відбувається за підтримки Посольства Королівства Данія в Україні, Goethe-Institut в Україні, Французького інституту в Україні, Посольства Латвійської Республіки в Україні та Почесних консульств в Чернігові, Львові та Одесі, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства Швеції в Україна, Датського кіноінституту. Організатор - компанія «Артхаус Трафік».

Файл документа: PREVIEW2017child29742KIEV.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку