Головна  →  Крилаті мрії МетодЦентр  →  7 квітня 2017

У Національному заповіднику «Софія Київська» триває виставка Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району «Парафраз весни»

У Національному заповіднику «Софія Київська» триває виставка Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського  району «Парафраз весни»

   З 17 березня по 12 квітня у виставкових залах брами Заборовського Національного заповідника «Софія  Київська» експонуватиметься  масштабна виставка художнього відділення Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району «Парафраз весни».

 Майже 100 робіт, виконаних у найпопулярнішій техніці декоративно-ужиткового мистецтва, інтригують своїми сюжетами та образами. Натхненні батиком й весною жіночі портрети, що втілюють красу й материнство, граціозні тваринки, яскраві птахи та комахи, розквітаючі дерева (реальні та фантастичні), зародження почуттів та пробудження природи, яскраве та всміхнене весняне місто та його мешканці, легкий весняний дощ і березневі коти… Саме так бачать найкращу пору року діти..

   «Наш парафраз - це прочитання весни мовою батику , з використанням алегоричних, казкових, фантазійних  образів, через мрії дітей про подорожі, друзів та красу. Батик - ніжний та прозорий  розпис фарбами на тканині, сам є уособленням весни» - зазначила на відкритті виставки її організатор - Андреєва Галина Борисівна, заступник директора ДШМ № 5. Сповнені життя дитячі роботи демонструють високий рівень майстерності та нестримну уяву юних художників.

   Над створенням колекції працювали учні віком від 8 до 15 років, під керівництвом викладачів художнього відділення школи Підкурганної Ю.О., Діденко О.В., Сурело Я.М., Дмитренко М.С., Одненко-Цигульової  М.О., Харченко-Сологуб О.Л., Очеретяної Т.С..

   Виставкові зали брами Заборовського Національного заповідника «Софія Київська» відкриті кожного дня з 10.30 до 17.00 та запрошують усіх бажаючих надихнутися весняним настроєм та позитивом, який випромінює виставка юних художників з Оболоні.

 

Файл документа: 17361656_440426019624953_994375054497118622_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку