10 березня на сцені Київського академічного театру ляльок відбудеться показ вистави «Гамлет-машина» Чернігівського обласного театру ляльок імені Олександра Довженка.

10 березня на сцені Київського академічного театру ляльок відбудеться показ вистави «Гамлет-машина» Чернігівського обласного театру ляльок імені Олександра Довженка.

      10 березня о 19:00 на сцені Київського академічного театру ляльок смілива (навіть скандальна!) вистава для дорослого глядача (вік виключно 18+) «Гамлет-машина». Постановка Чернігівського обласного театру ляльок імені Олександра Довженка - це смілива спроба ВПЕРШЕ прочитати на українській сцені п’єсу видатного німецького драматурга-постмодерніста, театрального режисера, послідовника естетики театру Бертольда Брехта — Гайнера Мюллера.

      Режисер вистави – головний режисер Чернігівського обласного театру ляльок імені Олександра Довженка, з.а. України Віталій Гольцов наголошує на тому, що п’єси Гайнера Мюллера ставляться на багатьох сценах світу, але в Україні, на жаль, це ім’я відоме не багатьом. За задумом постановників, «Гамлет-Машина» – вистава про руйнацію моральних підвалин суспільства. Слідуючи надзавданню самого драматурга, лялькарі акцентують увагу на тому, що у цьому винні всі – «ніхто не може бути безневинним у сучасному світі».

      Визначним для реалізації цього задуму стало також те, що вистава відбулася завдяки підтримці Гете-Інституту в Україні. Переклад з німецької здійснила Наталка Сняданко. Також для виконання ролі Гамлета було запрошено актора Чернігівського молодіжного театру з.а. України Олексія Биша. 

      Показ вистави відбудеться в рамках Всеукраїнського проекту «Лялькова родина єднає країну», який засновано Київським академічним театром ляльок з метою представити кращі вистави професійних театрів ляльок України для столичного глядача.

      Промо відео вистави «Гамлет-машина» https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=q3S8eF2hkz4

 

      Мова вистави: українська.

      Адреса театру: м. Київ, вул. М. Грушевського, 1-а.

За детальною інформацією та для акредитації журналістів звертатись:

Дар’я Іванова, керівник літературно-драматургічної частини

Тел.: +380 93 383 4313

e-mail: [email protected]

Файл документа: cisafisha_146668751229.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку