Головна  →  Новини  →  8 лютого 2017

Департамент культури КМДА, Київський національний академічний театр оперети та Французький інститут в Україні презентують Сучасний балет з елементами хіп-хопу – «Переміщення».

Департамент культури КМДА, Київський національний академічний театр оперети та Французький інститут в Україні презентують Сучасний балет з елементами хіп-хопу – «Переміщення».

      09 та 10 лютого 2017 року о 19.00 у Київському національному академічному театрі оперети (вул. В.Васильківська, 53/3) відбудеться прем’єра франко-українського балету з елементами хіп-хопу «Переміщення» у постановці французького хореографа Браїма Бушелагема.

      На запрошення Французького інституту в Україні, Браїм Бушелагем неодноразово відвідував Україну: спочатку  з виставами, як танцюрист,    пізніше – як хореограф-постановник. Захоплений професійністю і самовіддачею українських танцюристів, французький хореограф запропонував 12 українським танцівникам хіп-хопу перейти від спорту до мистецтва, від сольних виступів на міжнародних хіп-хоп чемпіонатах до створення мистецького проекту «Сучасний балет із елементами хіп-хопу «Переміщення / Motion».

      Сучасний балет  «Переміщення» – це нагода зазирнути у мистецьке майбутнє вуличних танцівників, спроба зацікавити публіку тим, чим вони живуть насправді, завдяки чому вони вже визнані у всьому світі та запропонувати українському глядачеві по-новому поглянути на цей вид мистецтва з великої сцени.

      Виставу першими побачать українці на сцені Київського національного академічного театру оперети, а потім Франція та інші країни Європи.

      Проект відбудеться за підтримки Єврорегіональної метрополії м. Ліль (MEL) та Французького інституту м. Париж, м. Рубе та ін. Партнер проекту: Центр культури і мистецтв Міністерства внутрішніх справ України.

      8 лютого о 18.45 в приміщенні театру пройде генеральна репетиція, після закінчення якої відбудеться зустріч представників ЗМІ з художнім керівником Національної оперети, головою Національної спілки театральних діячів України, н. а. України Богданом Струтинським, виконавчим директором Французького інституту в Україні Матьє Арденом, хореографом-постановником, автором балету Браїмом  Бушелагемом, композитором, музикантом, автором музики до балету Андрієм Симоновичем та виконавцями.

      Не пропустіть цю яскраву подію!

Акредитація за телефонами: МТС 099 5451911; Київстар 068 117 70 47;  097 9520847; Life 063 710 22 6 або електронною поштою: [email protected].

http://operetta.com.ua/event/peremishhennya-suchasnij-balet-z-elementami-hip-hopu/

Файл документа: 36-5-e1479473386886.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку