Виставка учнів художнього відділення Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району міста Києва «Малюємо казки великого Франка» у Національному музеї літератури України.

Виставка учнів художнього відділення Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району міста Києва «Малюємо казки великого Франка» у Національному музеї літератури України.

      Добігає свого завершення рік 2016, який було проголошено роком Івана Франка.

      Указ Президента України № 687/2015 від 08.12.2015 р» «Про вшанування пам’яті Івана Франка» привернув увагу суспільства до визначних дат, пов’язаних з ім’ям великого письменника – 160 річчям з дня народження та 100 річчям з дня смерті.

   Заклик Івана Франка «навчитися чути себе українцями», звучить сьогодні надзвичайно актуально та має особливе забарвлення. Рідне слово, принесене через століття казками Франка не тільки виховує повагу юних до національної спадщини, а й пробуджує уяву дітей, їх бажання творити, наповнює серця справжньою любов’ю до України

   До численних заходів в рамках відзначання цього знаменного року, які мали місто по всій Україні, з великим задоволенням та відповідальністю долучилися учні художнього відділення Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району міста Києва. Виставка вихованців школи «Малюємо казки великого Франка», ініціатором якої стала Андреєва Галина Борисівна – заступник директора з навчально-виховної роботи ДШМ № 5, відкрилася 10 грудня у Національному музеї літератури України.

   Знайти цікаву для втілення казку та намалювати власну історію на знайомий з дитинства сюжет – стало захоплюючою справою, яка об’єднала дітей, батьків та викладачів. Не дивно, що казкова хвиля підхопила учнів різного віку, кожен з яких намагався передати в малюнку особисті думки від прочитаного. До створення ілюстрацій долучилися як зовсім малі – шестирічні, так і учні старших класів. Різні  техніки виконання малюнків – гуаш, кольорові олівці, акварель, туш, як і різний погляд на одну й ту ж саму казкову історію, додали експозиції особливого колориту та виразності.

   Твори видатного українського митця, писані більш ніж 100 років тому, стали джерелом натхнення та поштовхом для творчих пошуків сучасних дітей. Понад 100 яскравих та майстерно виконаних дитячих малюнків ілюструють добре відомі байки та казки Івана Франка: "Старе добро забувається", "Лисичка і Журавель", "Лисичка і Рак", "Заєць і Їжак", "Заєць та Ведмідь", "Ворона і Гадюка","Фарбований Лис" та ін... Яскравість і несподіваність прочитання знайомих образів літературних героїв та казкових сюжетів занурює нас у кольоровий світ дитячих фантазій, дарує можливість зустрічі з казковою спадщиною великого письменника, твори якого залишаються і сьогодні скарбом для української дітвори.

   Виставка триватиме впродовж місяця і запрошує усіх до подорожі улюбленими казками.

   Адреса музею: вул. Б. Хмельницького, 11

 

 

Файл документа: DSC_2853.JPG

Перейти до спискуВерсiя для друку