Головна  →  Методичні заходи  →  24 листопада 2016

Цикл методичних заходів для викладачів баяну шкіл естетичного виконання міста Києва

Цикл методичних заходів для викладачів баяну шкіл естетичного виконання міста Києва

   23листопада 2016 року у приміщенні київської дитячої музичної школи № 14 ім. Д. Кабалевського, у рамках циклу методичних заходів для викладачів баяну, Методичний центр провів семінар-практикум щодо засобів музичної виразності, як складової інтерпретації художнього змісту музичного твору та означенню актуальних проблем у навчанні юних баяністів.

   Модератором виступив народний артист України, доцент, в.о.професора кафедри народних інструментів Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Сергій Степанович Грінченко. Під час доповіді він власноруч надавав музичні ілюстрації до основних положень заявленої теми. Також він залучав до інтерактивної співпраці слухачів. Це сприяло більш широкому висвітленню проблемних питань та обміну досвідом між викладачами. Такий обмін ефективними методиками став дієвим засобом, завдяки якому викладачі отримали зразок перспективного розвитку обдарованого учня-баяніста, фундамент знань та навичок якого закладається саме у початковому спеціалізованому мистецькому навчальному закладі. На семінарі практикумі також виступив з музичними ілюстраціями студент 4-курсу коледжу Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра спеціалізації «народні інструменти» Громико Єгор.

   Викладачі отримали натхнення та пораділи здобутому досвіду. Дуже сподобалося присутнім високопрофесійне виконання Сергієм Степановичем різножанрових творів.

Файл документа: IMG_2379.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку