Головна  →  Новини  →  14 листопада 2016

Виставка «Істини вина у творах світового мистецтва з колекції Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків»

Київська міська державна адміністрація

Департамент культури КМДА

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

презентують 

виставку 

«Істини вина

у творах світового мистецтва з колекції Національного музею

мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків» 

17 листопада 2016 р. 17.00 

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

(вул. Терещенківська, 15) 

Виставка пропонує не лише побачити, але й осмислити суперечливі стосунки людини і алкоголю, відображені у пам’ятках історії та мистецтва. Мистецтво виразніше та відвертіше за слова розповідає про почуття, відношення й поведінку людей щодо п’янких напоїв. Художні твори відкривають нам, чого саме людство шукало у вині. А без цього знання годі й сподіватися мудрості, яка здавна і повсюди визнається ідеалом у поводженні з хмільним.

Відібрані для виставки 70 творів музейної колекції представляють широку панораму почуттів, переживань, ідей, норм і ритуалів, пов’язаних з алкоголем у різних цивілізаціях Європи та Азії. Декілька унікальних експонатів відкриють публіці місце України, яка завжди знаходилася на перехресті культурних та хмільних традицій, а нині теж робить свій цивілізаційний вибір.

Більшість предметів на виставці – посуд для хмільних напоїв, створений в різних культурних традиціях світу. В цих яскраво самобутніх свідченнях своїх епох відбилися переживання людей та їхні прагнення чуттєвих задоволень, щастя, досконалості, любові, приязні. Натомість, твори живопису, графіки та скульптури донесли до нас змістовні й образні свідчення про хмільні звичаї. У них митці привертали увагу суспільства, зокрема, й до зловживання алкоголем.

Здійснити екскурсію відвідувачам допоможуть коментарі від куратора виставки історика-сходознавця Олександра Галенка та провідних експертів Музею.

 Організаційні питання: Ольга Носко (093)98-117-95. 

Виставка працюватиме до 05.02.2017. 

Вхід на тимчасову виставку:

повний: 20 грн;

студентський: 10 грн;

пенсіонерам та школярам: 5 грн.

Перейти до спискуВерсiя для друку