Концерт піаніста-віртуоза Темпея Накамури (Японія) за участі зоряного дуету «TWO VIOLINS» (Україна)

Концерт піаніста-віртуоза Темпея Накамури (Японія) за участі зоряного дуету «TWO VIOLINS» (Україна)

   Для дітей соціально незахищених верств населення та дітей з фізичними вадами 06 листопада 2016 року у великій залі ДІМ МК «Майстер-клас» зіграли разом неперевершений Темпей Накамура та талановиті «Two Violins». Музика, яка народилася від японсько-української дружби, не лише зруйнувала кордони між присутніми, а й долинула до кожного дитячого серця, зростивши в ньому любов до прекрасного.

   Темпей Накамура – яскравий і непересічний піаніст-віртуоз та композитор, який став відомим після сольного концерту у Карнегі Холлі в Нью-Йорку. Того ж року він вирушив в тур Європою, що згодом стало щорічною традицією. Відтепер його з великою радістю приймають у багатьох європейських країнах. Його талант і музика були високо оцінені також в Україні, адже артист гастролював тут у попередні роки.

   Невід’ємною частиною діяльності Темпея є благодійність. Допомагати людям артист розпочав ще у 14 річному віці, коли його будинок був зруйнований потужним землетрусом 1995 року. Після Великого Східно-японського землетрусу 2011 року для жертв лиха він став систематично давати концерти на роялі, який сам подарував місту. Цього року артист також планує дати благодійні концерти у регіоні острова Кюсю, який постраждав від землетрусу навесні 2016 року.

   Благодійна діяльність є близькою і для колективу молодих та амбіційних скрипалів «Two Violins». Хоч учасникам дуету – Тетяні Жмендак та Іллі Бондаренку – всього по 14 років, проте вони мають досвід виступу на таких значних музичних майданчиках і подіях, як Карнегі Хол (Нью-Йорк); Благодійний бал Принца Гаррі (Лондон); зустріч дипломатів ООН з Папою Римським, присвяченій питанням глобального миру та є улюбленцями публіки на Батьківщині. Скрипалі не лише успішно виступають у країнах Європи та Америки, нині вони планують грандіозний тур у Батьківщину Темпея – Японію. Доказом тому є те, що 2015 року «Two Violins» і Тріо Наталії Лебедєвої зібрали найбільшу аудиторію в історії найвідомішого джазового фестивалю Східної Європи Alfa Jazz Festival – 2500 глядачів на Площі Ринок у Львові.

   Нині концерт відбувся за підтримки Українсько-Японського центру НТУУ «КПІ» та Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів.

Перейти до спискуВерсiя для друку