Всеукраїнський конкурс есе «Я - європеєць»

   За інформацією, наданою Міністерством культури України, у вересні  - березні 2017 року буде проведено IV Всеукраїнський конкурс есе «Я - європеєць». Основними завданнями Конкурсу є; розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції , готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни, формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників.
     Роботи учасників Конкурсу в строк до 20 січня 2017 року надсилаються на електронну адресу: [email protected].
    Підсумки завершального етапу Конкурсу підводяться у березні 2017 року. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2017 році.
  За додатковою інформацією прохання звертатися до організаційного комітету Фестивалю за телефонами: 044-501-01-15, 044-400-43-01.

                                                                                          1. Загальні положення.


1.1.  IV Всеукраїнський конкурс есе «Я - європеєць» (далі - Конкурс) -це відкритий захід, що проводиться з метою привернення уваги до розвитку українсько-литовських    відносин    у    різних    сферах    суспільного    життя, пропаганди європейських цінностей, демократичних принципів державного устрою.
1.2. Основними завданнями Конкурсу є:
розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни;
формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів;
підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників.
1.3.   Організаторами конкурсу є Посольство Литовської Республіки в Україні, Міністерство культури України, Всеукраїнська молодіжна громадська організація   «Серце   до   серця»   за   підтримки   міністерств   і   відомств   (за додатковим погодженням).
1.4.  Конкурс проводить Організаційний комітет, склад якого формується та затверджується організаторами конкурсу.
1.5.   Роботи  учасників  Конкурсу  в   строк до  20   січня  2017  року надсилаються    на   електронну    адресу:    [email protected]. У   роботі обов'язково зазначаються відомості про автора, Його місце навчання (повне найменування навчального закладу (населений пункт, район, місто, область) та контакти (телефон та електронна адреса (е-таіі).
1.6.   Підсумки завершального етапу Конкурсу підводяться у березні 2017 року.
                                                                                      2. Учасники Конкурсу.
2.1. Конкурс проводиться серед учнів і вихованців 8-11 класів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, членів дитячих і молодіжних громадських організацій України.

                                                                                    3. Вимоги до робіт.
3.1.   Есе мас виражати індивідуальні погляди автора на запропоновану тему. У співвідношенні об'єму та функції ссе мас межувати, з одного боку, зі статтею   та   літературним   нарисом,   з   іншої   -   з   власними   роздумами. Есеїстичному стилю притаманні образність, асоціативність мислення.
3.2. До участі в Конкурсі допускаються роботи у друкованому варіанті обсягом не більше двох сторінок у форматі Microsoft Word, .
3.3. У супровідному листі до есе зазначаються:
відомості про автора (прізвище, ім'я, по батькові, клас, група, вік, контакти);
повне найменування навчального закладу (населений пункт, район, область);
відомості про керівника (у разі наявності).
                                                                              4. Конкурсна комісія (журі).
4.1.   Для організації Конкурсу і визначення  кращих робіт формується Конкурсна комісія (журі) Конкурсу.
4.2.  Журі Конкурс), яке формується та затверджується організаторами конкурсу:
здійснює оцінку робіт, представлених на Конкурс; своїм рішенням визначає переможців Конкурсу.
                                                                        5. Порядок підведення підсумків Конкурсу.
5.1.   При підведенні підсумків журі визначає переможців, що зайняли перше, другі та треті місця.
5.2. Критерії оцінки робіт:    
5.3.   Підведення   підсумків   Конкурс)   оформляється   протоколом  журі Конкурсу.
5.4.  Переможці Всеукраїнського Конкурсу нагороджуються дипломами і цінними подарунками.
5.5.  За рішенням журі Конкурс)  автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2017 році.

Перейти до спискуВерсiя для друку