Головна  →  Новини  →  23 серпня 2016

До 160-ої річниці від дня народження І.Я.Франка буде відкрито постійно діючу виставку «Іван Франко і Київ»

Київська міська державна адміністрація

Департамент культури КМДА

Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка,

Панаса Саксаганського, Михайла Старицького

 презентують

 постійно діючу виставку «Іван Франко і Київ»

(до 160-ої річниці від дня народження І.Я.Франка)

 

27 серпня 2016 року о 15:00

Музей видатних діячів української культури

(вул. Саксаганського, 97)

 

   У день народження Івана Яковича Франка Музей видатних діячів української культури, в складі якого засновано музей «Іван Франко і Київ», відкриває постійну експозицію, присвячену національному генію. 

   Виставка стане презентацією майбутнього музею. Вперше в Києві будуть представлені унікальні експонати (речі, світлини, рідкісні друковані видання), що розкривають маловідомі сторінки життя та творчості Івана Франка, його родинні зв’язки, творчу співпрацю й дружні стосунки з найвідомішими діячами Наддніпрянщини. 

   Колекція майбутнього музею, що починалася з чистого аркуша, на сьогодні налічує близько 700 експонатів завдяки дарувальникам, спонсорам, співпраці з Львівським національним літературно-меморіальним музеєм Івана Франка, Інститутом літератури імені Т.Г.Шевченка НАН України, Київським державним інститутом декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М.Бойчука, Музеєм історії міста Києва. Долучилися до створення майбутнього музею й дослідниця життя і творчості Лесі Українки Т.Скрипка, директор Інституту франкознавства у Дрогобичі Є.Пшеничний, онук відомого громадського діяча Є.Чикаленка, які передали до фондів чимало цінних видань, меморіальних речей, документів. Свої роботи з франківської тематики подарували прекрасні художники: А.Александрович-Дочевський, А.Чебикін, К.Маркуш, К.Калініна.

     В урочистому відкритті виставки «Іван Франко і Київ» візьмуть участь: Л.Кадирова, О.Ступка, Н.Корпан, О.Бойко, Т.Компаніченко і музичний колектив «Хорея козацька», С.Василюк із гуртом «Тінь Сонця», Національний ансамбль солістів «Київська камерата», Муніципальний камерний хор «Київ» та інші.

 

Телефони для довідок і акредитації преси: (044) 288-06-18; (044) 289-57-52.

Перейти до спискуВерсiя для друку