Будівля на вулиці Мельникова, 44 передана до сфери управління Міністерства культури з подальшим закріпленням її за Національним історико - меморіальним заповідником «Бабин Яр»

   Відділ з питань національностей здійснює постійний моніторинг стану підготовки до проведення заходів, приурочених 75-ій річниці трагедії Бабиного Яру.  

   Так, на минулому тижні відбулась знакова подія. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 року № 427-р  «Про передачу будівлі у м. Києві до сфери управління Міністерства культури» будівлю (літер А) по вул. Мельникова, 44 у м. Києві із сфери управління Фонду державного майна (нарешті) передано до сфери управління Міністерства культури з подальшим закріпленням її за Національним історико - меморіальним заповідником «Бабин Яр». 

   Протягом багатьох років поспіль  проходила тяганина стосовно передачі будівлі Національному історико - меморіальному заповіднику "Бабин Яр", ігнорувалась навіть прийнята в 2011 році Верховною Радою України постанова, якою доручалось у рамках відзначення 70-річчя трагедії Бабиного Яру - передати будівлю контори Заповідника, для розташування там Музею Бабиного Яру. Будівля контори єврейського кладовища є пам`ятником історії і мовчазним свідком усіх тих трагічних подій, що відбувалися в Бабиному Яру в період фашистської окупації столиці України. 

   6 липня п.р. представники Фонду Держмайна, Міністерства культури України, Київської міської державної адміністрації офіційно передали документ про передачу пам`ятника архітектури Заповіднику.

   На жаль, будівля передана у жахливому стані, про що свідчать фотографії.  

Перейти до спискуВерсiя для друку