Головна  →  КДФ МетодЦентр  →  28 травня 2016

Творчий дитячий проект «Мистецька палітра Києва»: до святкування Дня Києва, Дня Європи в Україні та Міжнародного дня захисту дітей

Творчий дитячий проект «Мистецька палітра Києва»: до святкування Дня Києва, Дня Європи в Україні  та Міжнародного дня захисту дітей

   28 травня 2016 року в Центральному парку культури і відпочинку, біля естради Міського саду Маріїнського парку відбулося велике мистецьке свято, присвячене Дню Європи в Україні, Дню Києва та Міжнародному дню захисту дітей. У святковому заході взяли участь переможці І Всеукраїнського мистецького конкурсу-фестивалю «Мистецька палітра Києва», який пройшов напередодні у численних номінаціях на різних майданчиках столиці.

   У конкурсі змагалися близько 500 учнів шкіл естетичного виховання з багатьох міст України: художники, хореографи, музиканти, серед останніх були вокалісти та інструменталісти, солісти та ансамблі. Цікаво, що другий тур змагань у номінації «художнє мистецтво» проходив на пленері – у Центральному парку культури і відпочинку, де діти втілювали свої живописні фантазії у руслі заявлених в назві конкурсі святкових подій.

   Захід 28 травня включав, окрім літнього пленеру, великий концерт та низку майстер-класів. Концерт, в якому взяли участь переможці конкурсу у різних номінаціях, проходив на літній музичній естраді, яка через свою форму отримала назву «Мушля». Бажанню дітей виступити на славетній сцені не завадив навіть сильний дощ. Вони із задоволенням дарували своє мистецтво киянам, вітаючи їх із Днем Києва. Поряд з дітьми в концерті виступив також вокальний ансамбль з м. Бориспіль «Поліські роси», який вразив глядачів яскравими костюмами та позитивною енергетикою.

  Концертні виступи чергувалися з нагородженням переможців конкурсу. Багато дітей було відзначено дипломами різних ступенів, а пам’ятні медалі отримали всі учасники конкурсу. Приємною несподіванкою стали подарунки від компанії Coca-Cola – пляшечки з улюбленим напоєм.

    Дуже цікавими були майстер-класи з живопису, які проводили викладачі київських шкіл естетичного виховання: Поваров Андрій Анатолійович (ДХШ № 3), Лозицька Тамара Іванівна (КДШМ № 1), Ларіонова Валентина Григорівна (КДХШ № 4), Кирилюк Наталія Віталіївна (ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського). Особливу увагу дітей привернув майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок «Добрих новин дзвіночок», який провела Ракітіна Олена Володимирівна (м. Конотоп).

   Тож, незважаючи на негоду та організаційні труднощі, пов’язані з великою кількістю учасників заходу, свято відбулося. Дякуємо усім, хто долучився до його проведення, вітаємо переможців конкурсу «Мистецька палітра Києва» і бажаємо їм подальших успіхів на обраному шляху!

Файл документа: 13315257_593488754166191_162471407097895169_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку