Міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST-2016».

      27 та 28 квітня 2016 року о 19.00 на сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва (м. Київ, вул. Межигірська, 2., станція метро «Контрактова площа») відбудеться Міжнародний фестиваль хореографічного мистецтва «КМАТОБ-FEST-2016».

      Фестиваль проходитиме вже втретє, але вперше  відбуватиметься у статусі міжнародного, адже серед його учасників, окрім вітчизняних виконавців, – відомі майстри сучасного танцювального мистецтва з країн Західної Європи.

      Програма двох днів фестивалю насичена, буде представлено п’ять вистав. Тематика їх розмаїта, однак всі вони є виставами-роздумами про вічні проблеми, близькі кожному, про взаємозв’язок особистості з оточуючим світом.

      Однією з подій фестивалю безумовно стане створений в Україні хореографом із Швейцарії Томасом Меттлером перформанс SomeMenMustDie(«Деякі чоловіки мають померти»), який виконають танцівники, актори та музиканти з різних країн.

      Цікавими для глядачів будуть і сучасна танцювальна виставаAdur («Адур») іспанського балетмейстера з Країни Басків Хорхе Хауреѓі Аллюе, здійснена у співпраці з танцівниками з різних київських колективів, і постановки наших співвітчизників – прем’єра ThisIsJazzJam  («Це джаз джем») популярного колективу Apachе Crew під керівництвом Анатолія Сачівка, і танцювально-театральна вистава-візія «КОРИДОР» киянина Юрія Пристаєцького. А на завершення  «КМАТОБ-FESTу-2016» учасники форуму представлять фантазію «Створюючи думки».

      Організатори фестивалю сподіваються, що знайомство з виставами «КМАТОБ-FEST-2016», які представлять широкий спектр різних напрямів сучасного танцю, принесе глядачам не лише естетичну насолоду, а й змусить замислитись, відчувати довколишній світ в усій його розмаїтості та повніше цінувати кожну мить свого життя.

Перейти до спискуВерсiя для друку