КМДА Київська міська державна адміністрація


21 квітня 2016

«Музична вітальня В.В.Пухальського». Лекція Кащенка Ю.Г. за темою: «Феномен С.Ріхтера – загадка поза часом»

«Музична вітальня В.В.Пухальського». Лекція Кащенка Ю.Г. за темою: «Феномен С.Ріхтера – загадка поза часом»

   21 квітня 2016 року в Київській дитячій музичній школі № 33 в рамках «Музичної вітальні В.В. Пухальського» відбувся круглий стіл за участю завідувачів фортепіанних відділів шкіл естетичного виховання м. Києва. Темою обговорення став феномен видатного піаніста ХХ століття Святослава Ріхтера. Модератором заходу виступив старший викладач кафедри спеціального фортепіано Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Юрій Григорович Кащенко, адресована.

   Багато цікавого почули присутні про біографічні подробиці з життя митця, про його шлях до виконавської, а саме фортепіанної, діяльності, про те, в яких умовах відбувалося становлення неординарної особистості. Юрій Григорович розповів про деякі епізоди з періоду перебування С. Ріхтера в класі Г. Нейгауза, про його зустрічі з В. Софроницьким. Окремо йшла мова про майстерність перевтілення виконавця, про педантичне слідування задуму композитора. Незабутнє враження на присутніх справили записи творів Л. Бетховена, Ф. Шуберта, Ф. Шопена, С. Рахманінова, М. Равеля у виконанні С. Ріхтера.

   Несподіваним сюрпризом для відвідувачів «Музичної вітальні В.В. Пухальського» став візит японської делегації, запрошеної до Києва благодійним фондом «САН». Фонд опікується сліпими дітьми та співпрацює з КДМШ № 33, серед учнів якої також є слабозорі діти. Перед аудиторією виступила японська піаністка, лауреат національних конкурсів Японії – Шіно Хідака. Дуже щиро у її виконанні прозвучав вокаліз С. Рахманінова.

   Після концерту друзі з Японії запросили всіх на чайну церемонію, а також дали майстер-клас з каліграфії. Ієрогліф «Музика», подарований школі, об’єднав музикантів двох країн.

Файл документа: IMG_5024.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.