КМДА Київська міська державна адміністрація


14 квітня 2016

Музична вітальня В.В. Пухальського. Методичні читання, присвячені пам’яті Донської Р.С.

Музична вітальня В.В. Пухальського.  Методичні читання, присвячені пам’яті Донської Р.С.

   14 квітня 2016 року у Київській дитячій музичній школі № 33 в рамках діяльності «Музичної вітальні В.В. Пухальського» відбулися методичні читання, присвячені педагогічним принципам заслуженого працівника культури України, викладача-методиста Донської Рити Семенівни. Це перший захід по вшануванню пам’яті видатного викладача, піаніста, музиканта.

   Рита Семенівна Донська 43 роки пропрацювала в дитячій музичній школі № 5 ім. Л. М. Ревуцького викладачем фортепіано. За ці роки вона виховала понад 60 піаністів-професіоналів, які присвятили себе мистецтву, обравши музику за професію, і на даний час працюють викладачами та виконавцями, концертуючи у різних країнах світу. Учні Донської Р. С. стали лауреатами та призерами багатьох міжнародних, регіональних та всеукраїнських конкурсів, деякі з них – членами Української асоціації піаністів-лауреатів та увійшли до збірки «Піаністи України». Чимало з них продовжують навчання та роботу у далекому зарубіжжі – у Франції, США, Німеччині, Італії, Австралії, Швейцарії, Ізраїлі. Велике значення для розвитку української фортепіанної школи мають педагогічні принципи Р.С. Донської. Вона була членом Ради методичного об’єднання викладачів фортепіано та фортепіанного ансамблю, проводила майстер-класи, концерти учнів свого класу, авторські вечори. Рік тому Рита Семенівна пішла з життя, однак у пам’яті її учнів та колег вона продовжує жити.

   Директор Київської дитячої музичної школи № 33, викладач-методист Данченко Любов Михайлівна запропонувала слухачам «Музичної вітальні В.В.Пухальського» передивитися сторінки творчих зустрічей Донської Р.С. з музичною громадськістю м. Києва, які відбулися в 2001 році у дитячій музичній школі № 5 ім. Л. Ревуцького, а також інтерв’ю, яке вона дала у 2013 році на зустрічі в «Музичній вітальні В.В. Пухальського». Слухачі були зворушені до сліз спогадами про Риту Семенівну. Закінчився вечір пам’яті видатної піаністки та педагога переглядом відеозаписів блискучого виконання творів С. Рахманінова та Л. Бетховена її учнями – лауреатами Міжнародних конкурсів А. Баришевським та К. Товстухою. 

Файл документа: IMG_4757.JPG



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.