Головна  →  Методичні заходи  →  13 квітня 2016

Методичне об’єднання викладачів гітари. Творчий вечір Бойко А.Л.

Методичне об’єднання викладачів гітари. Творчий вечір Бойко А.Л.

   13 квітня 2016 року у приміщенні ДШМ № 9 в рамках засідання методичного об’єднання викладачів гітари відбувся творчий вечір викладача-методиста КДМШ № 35 Подільського району Бойко Аліни Леонідівни, посвячений 30-річчю її творчої діяльності.

   Аліна Леонідівна Бойко – один з найавторитетніших гітаристів Києва, добре відомий в Україні та за її межами. Вона – член Ради міського методичного об’єднання викладачів гітари, заступник голови Асоціації гітаристів, член Координаційної ради Національної всеукраїнської музичної спілки, виконавчий директор журналу «Гітара в Україні», заступник директора Літньої гітарної академії «ЛіГА ГітАс». Бойко А.Л. є лауреатом міжнародних та всеукраїнських конкурсів виконавців. Багато її учнів та учнівських колективів також неодноразово ставали переможцями конкурсів різних рівнів та учасниками численних мистецьких заходів. 18 творів для гітари Аліни Леонідівни отримали призові місця на міжнародних конкурсах композиторів, 12 її творів було включено до обов’язкової програми І Міжнародного конкурсу гітаристів «CZARTA GITARY» (Польща).

   Програма творчого вечора включала виступи учнів та колег Бойко А.Л. Більшість з них виконували оригінальні твори Аліни Леонідівни або обробки українських народних пісень, зроблені нею для гітари або ансамблю гітаристів. Відкривав концерт ансамбль гітаристів, до складу якого увійшли учні Аліни Леонідівни різного віку. Вони зіграли Варіації на тему української народної пісні «Ой, на горі та женці жнуть» – твір, за який їх викладач отримала диплом Міжнародного конкурсу композиторів у Беларусі. Сама Аліна Леонідівна виступала у дуетах з Іриною Старовойтенко (домра) та Олександром Шевченко (скрипка). Віртуозну майстерність продемонстрував лауреат міжнародних конкурсів, викладач-методист КДМШ № 7 ім. І. Шамо Борис Бєльський, а також очолюваний ним оркестр гітаристів Києва «ПектораL». Концерт вела сама Аліна Леонідівна, яка представляла кожного виконавця та колектив, наводячи цікаві деталі їх творчої біографії.

   Творчий вечір переконливо продемонстрував досягнення Бойко А.Л. як виконавця, викладача, композитора, а також безперечне визнання її заслуг колегами по цеху. Київський методичний центр закладів культури та навчальних закладів вітає Аліну Леонідівну з ювілеєм та бажає творчої наснаги, талановитих учнів та міцного здоров'я га довгі роки!

 

Файл документа: 12986951_575247015990365_8096021871107398555_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку