8 квітня - Міжнародний день циган - свято, яке відзначають в 60 країнах світу.

8 квітня - Міжнародний день циган - свято, яке відзначають в 60 країнах світу.
     
 
Міжнародний день циган започаткований на конгресі циган усього світу  8 квітня 1971 року в Лондоні. Його мета – привернення уваги до самобутньої культури  народу, перша згадка про який з’явилась в 1501 році, коли ромський вожак Василь отримав охоронну грамоту від литовського князя Олександра Казимировича. 
       
      В цей день по всьому світу, за традицією,  запалюють мільйони свічок, як символ єдності циганського  народу і тисячі яскравих вінків  опускають на воду, щоб вони спливали  бурними водами річок, нагадуючи тим, хто їх бачить з берегів, про нелегку долю народу, вічного блукальця без історичної батьківщини.
 
      Народний артист України   Ігор Крикунов  вперше запросив гостей на свято в Україні  17 років тому.  З того часу воно стало і для циган, і для  єдиного в державі циганського театру своєрідним алтарем, від якого йде правда про волелюбний, талановитий і гордий  народ, що прагне  визнання, розуміння і свого місця під сонцем! 
   
      8 і 9  квітня 2016 року о 19.00  в концертному залі Будинку культури  “Більшовик” відбудуться святкові концерти, 
присвячені Міжнародному дню циган.
      Київський академічний музично-драматичний театр «Романс» традиційно  презентує нову музичну програму  своєму вірному  глядачеві,  з яким тісно  пов’язані  душа,  серце  і  творчий шлях колективу.
 
 
      Тривалість 2 години 30 хвилин з антрактом.
      Квитки – в касах міста, вартість 40, 60, 80 грн.
      Довідки та замовлення квитків : 277-87-97, 456-04-16. 
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку