Головна  →  Методичні заходи  →  25 березня 2016

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (24-25 березня 2016 року)

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (24-25 березня 2016 року)

   24 березня 2016 року у приміщенні КДШМ № 3 в рамках циклу методичних заходів для викладачів сольфеджіо відбувся семінар-практикум за темою: «Розвиток творчих здібностей учнів молодших класів». Модератор заходу – завідувач відділу КДШМ № 3, викладач-методист Курач Світлана Едуардівна. Світлана Едуардівна у своїй доповіді обґрунтувала ефективність застосування творчих форм роботи на уроках сольфеджіо. Вона наполягала на тому, що введення у заняття елементів імпровізації захоплює дітей, підтримує і розвиває їх інтерес до теоретичних дисциплін, до самого процесу музикування. Курач С.Е. докладно розповіла, як вона разом з учнями молодших класів розучувала дитячу оперу «Лісова казка» (музика Б. Фільц, літературний текст Т. Савчинської-Латик), як в процесі підготовки опери до постановки реалізовувалися накопичені раніше знання та вміння дітей, як збагачувалася їх пізнавальна активність та досвід комунікативних навичок, як виховувалося музичне мислення. Підготовлену Курач С.Е. виставу було показано у рамках творчої зустрічі з Богданою Фільц, що відбулася у приміщенні школи тижнем раніше. Учасники ж семінару мали змогу подивитися фотоматеріали, в яких зафіксований робочий процес та репетиції, а також відеоматеріали постановки І дії опери.

   25 березня 2016 року у приміщенні ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського в рамках циклу методичних заходів для викладачів хору відбувся семінар-практикум за темою: «Робота над багатоголоссям». Модератор заходу – викладач-методист Романенко Оксана Валеріївна – показала роботу зі старшим хором ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського, який є лауреатом всеукраїнських конкурсів та фестивалів. Було продемонстровано різні вправи на відпрацювання інтервалів, акордових ланцюжків, півтонових ходів. В роботі над окремими творами (українська народна пісня «Ой ти, дівчино» в обробці Г. Верьовки, «Тебе поем» В. Каліннікова, «Libera me» Г. Форе, «Слава, Єдинородний Сине!» О. Кошиця) Романенко О.В. акцентувала моменти, пов’язані з в’язкістю legato, з балансом звуку, з чистотою інтонації, з поліфонічністю фактури. Присутні відзначили гарний контакт та взаєморозуміння між керівником хору та учнями, ефективність застосованих прийомів, досконале звучання хору.

 

Файл документа: 12189635_564898323691901_7066553255021095060_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку