Головна  →  Культурно-мистецькі заходи  →  27 листопада 2013

Прем'єри театрів Києва

Прем'єри театрів Києва

Прем’єра вистави «ШИНДАЙ»

в Київському академічному театрі юного глядача на Липках

        21 листопада, у четвер, о 19.00 на малій сцені театру відбулася прем’єра вистави «Шиндай» в авторстві та режисурі заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Афанасьєва.

      Директор та художній керівник театру на Липках, народний артист України Віктор Гирич запросив Ігоря Афанасьєва з приводу його ювілею у театр, з якого почалась у 1970 році його творча біографія. П’єса, що була написана Ігорем Афанасьєвим у 1987 році, з успіхом йшла на сцені Національного театру ім. Івана Франка. У цьому дебюті молодого драматурга яскраво прозвучали імена сьогоднішніх корифеїв національного театру: народних артистів України Поліни Лазової, Наталії Сумської, Людмили Смородини, Ірини Дорошенко, Володимира Нечепоренко, Володомира Абазопуло.

        Виставою за цією ж п’єсою захистив диплом режисера нині народний артист України Олексій Кужельний, а головний режисер Вінницького театру Віталій Селезньов здійснив блискучі постановки цієї п’єси і в Україні, і в Польщі. У 2006 році на екранах російських кінотеатрів з’явилась кіноверсія цієї п’єси режисера Андрія Розумовського, але вона вельми відрізнялася від авторського першоджерела. У 2010 році п’єса увійшла в Антологію сучасної драматургії України.

     Пройшло більше ніж двадцять п’ять років з часу першої постановки, але ця історія виявилася актуальною і в наші дні. Сьогодні Ви зможете переконатись у цьому, подивившись виставу Київського академічного театру на Липках, в якій для Вас будуть грати артисти Олександр Вілков, Марина Гунько, Микола Данилюк, Віталій Деркач, Марина Дяконенко, Олександр Зіневич, Марина Кукліна, Сергій Кучера, Наталя Маслюк, Христина Микитин, Галина Тарасова, Тетяна Негрій, Дар’я Петрожицька, Іоланта Пилипенко, Костянтин Попудренко, Катерина Свириденко, Марія Северілова, Мирослава Філіпович, Валерія Чайковська, Юрій Якуша та ін..

         Режисер-постановник – засл. діяч мистецтв України Ігор Афанасьєв.

         Тривалість вистави 2 години 30 хвилин.

Перейти до спискуВерсiя для друку