Головна  →  Творчі заходи  →  12 березня 2016

Міська олімпіада з музичної літератури

Міська олімпіада з музичної літератури

   12 березня 2016 року у приміщенні дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського відбулася міська олімпіада з музичної літератури. Така перевірка знань та вмінь учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів за ініціативою Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів проводиться регулярно. Це сприяє активізації роботи викладачів теоретичних відділів та розвитку зацікавленості дітей щодо вивчення музичної літератури.

   Цього року в олімпіаді взяли участь понад 30 учнів старших класів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва. Завдяки зусиллям адміністрації дитячої школи мистецтв № 6 ім. Г. Жуковського і представників Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів проведення олімпіади було чітко організовано. Журі олімпіади очолила кандидат мистецтвознавства, викладач Київського інституту музики ім. Р.М. Гліера Постоловська Тетяна Йосипівна. До складу журі увійшли також викладач КДМШ № 7 ім. І. Шамо Журавльова Ірина Олексіївна та викладач-методист Ромащенко Віра Федорівна.

   Учасникам олімпіади було запропоновано виконати майже 30 завдань, розподілених на 7 груп. Тут треба було обрати правильну відповідь або, навпаки, викреслити зайве слово в наведеному рядку, самостійно пригадати назви творів та прізвища їх авторів, виявити знання жанрів, форм, термінів, життєвого шляху композиторів, конкретних творів. Творчий характер мало останнє завдання: після прослухування музичного фрагмента учні повинні були написати невеличкий нарис стосовно образно-емоційного змісту почутого та задіяних для втілення цього змісту виразових засобів.

   Діти, в цілому, продемонстрували високий рівень знань. Переможців було визначено у трьох вікових групах. Серед учнів 6 класу (4 класу – за 6-річним терміном навчання) І місце отримала Анна Терьохіна (ДМШ № 37, викладачі Цатурян Г.Ш., Павлюк Н.А.), ІІ місце було надане Катерині Товкач (КДМШ № 14 ім. Д. Кабалевського, викладач Фоміна Н.В.) та Анні Пушкарьовій (КДШМ № 3, викладач Курач С.Е.), ІІІ місце завоювала Альона Польова (КДШМ № 3, викладач Курач С.Е.). Серед учнів 7 класу (5 класу за 6-річним терміном навчання) на І місці опинилася Аліна Крилова (КДМШ № 23, викладач Єсік Г.Ю.), на ІІ – Ілля Петухов (КДМШ № 7 ім. І. Шамо, викладач Постоловська Н.В.), на ІІІ – Поліна Савочкіна (КДМШ № 3 ім. В. Косенка, викладач Вербовська І.В.). В цій віковій групі двоє учасників також отримали заохочувальні дипломи: Марія Синиця (ДМШ № 28, викладач Хафізова Г.О.) та Устина Красикова (КДШМ № 2 ім. М. Вериківського, викладач Дударенко О.Є.). Серед найстарших – учнів 8 класу (6 класу за 6-річним терміном навчання) – диплом І ступеню не присуджено, ІІ місце завоювала Лідія Опанасенко (КДМШ № 35, викладач Шаповал І.Б.), ІІІ – Єлизавета Хохотва (ДМШ № 24, викладач Коломицева А.І.).

   Підводячи підсумки, можна сказати, що цьогорічна міська олімпіада з музичної літератури пройшла успішно. Головне – те, що юні учасники проявили зацікавленість предметом, бажання вчитися та у дружній атмосфері змагатися один з одним. Вітаємо конкурсантів, їх батьків, вчителів та організаторів олімпіади!

   Нагородження переможців міської олімпіади з музичної літератури відбудеться в квітні. Інформацію про місце та час церемонії буде надано додатково.

Файл документа: 1917452_559850800863320_481756988333919529_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку