Головна  →  Методичні заходи  →  11 березня 2016

Засідання методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (11 березня 2016 року)

Засідання методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (11 березня 2016 року)

   11 березня 2016 року відбулася серія засідань методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

   У приміщенні ДМШ № 4 ім. Д. Шостаковича пройшло засідання методичного об’єднання викладачів театрального мистецтва, в рамках якого викладач-методист ДМШ № 4 ім. Д. Шостаковича Олена Труш показала підготовлену відділом «Творча майстерня» комедійно-театральну виставу «Шишлі-мишлі». За жанром «Шишлі-мишлі» – дитячий водевіль. Сюжет, заснований на мотивах п’єси сучасного письменника Павла Морозова, має новорічне забарвлення: мишенята шукають по різних казках золотий горіх, їх мета – врятувати Мавпу, яка є символом 2016 року, від підступного Щура, що прагне підкорити себе Всесвіт. Музичний ряд до вистави автори (режисер-постановник Труш О.А., звукорежисер Гайченя О.Д.). підбирали самостійно з класичного та естрадного репертуару. У виставі були задіяні діти різного віку – від 6 до 15 років. Учасники методичного об’єднання високо оцінили виставу та роботу автора-постановника.

   В рамках засідання викладачів домри, що відбулося у приміщенні КДМШ № 3 ім. В. Косенка, завідувач відділу народних інструментів КДМШ № 8 викладач-методист Овсянникова Світлана Олексіївна провела лекцію-концерт на тему: «Робота з ансамблем: розвиток та популяризація музичного інструмента домри». В лекції було висвітлено ряд важливих питань: історія становлення домрових ансамблів, роль ансамблевої гри у вихованні музиканта, особливості роботи з виконавським колективом, методи опрацювання конкретних аспектів звучання – тембрового балансу, ритму, штрихів, аплікатури, динаміки.

   Концертна програма складалася з виступів дитячих колективів, що представляли більше десяти початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Тут були як суто домрові ансамблі, так і змішані. Звучали переважно обробки українських народних пісень, але не менш органічно у виконанні народних інструментів сприймалися класичні твори – В. Моцарта, Й. Брамса, Р. Глієра. Як завжди блискуче виступив ансамбль домристів «Вітражі» КДМШ № 3 ім. В. Косенка (керівник Бастричкіна Т.М.), а на завершення концерту тріо викладачів-домристів у складі О. Коломоєць, О. Чаюн та Ю. Яновицька вразило публіку віртуозним виконанням твору Л. Гранозіо «Іспанська гітара».

   У приміщенні ДШМ № 9 в рамках засідання методичного об’єднання викладачів хореографії відкритий урок провела старший викладач ДШМ № 9 Найчук Ольга Василівна. Урок було присвячено формування музично-рухових навичок у дітей молодшого дошкільного віку. Різноманітні вправи, серед яких були ритмічні вправи, вправи на розвиток рівноваги, вправи на підлозі, вправи на розвиток м’язів рук, виконувалися в ігровій формі: діти зображували коників, лебедів, пінгвінів, ельфів, прогулювалися у лісі, збирали грибочки, шукали лісовичка. І головне – викладач протягом усього уроку утримувала увагу трирічних дівчаток, які із задоволенням робили все, що було необхідно за планом. Присутні на уроці члени методичного об’єднання викладачів хореографії на обговоренні, яке сталося після уроку, докладно проаналізували побачене: зробивши декілька зауважень, вони в цілому позитивно оцінили роботу викладача та побажали їй подальшого вдосконалення професійної майстерності.

 

 

Файл документа: 20160311_160227.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку