Головна  →  Крилаті мрії МетодЦентр  →  1 березня 2016

Концерт-лекція «Поринь у світ музики» (в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

Концерт-лекція «Поринь у світ музики»  (в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

   1 березня 2016 року у приміщенні Дитячої музичної школи № 13 ім. М Глінки (вул. Вільде, 5) в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії» відбувся концерт-лекція «Поринь у світ музики». Концерт підготовлений учнями та викладачами ДМШ № 13 ім. М. Глінки та адресований дітям спеціалізованої школи-інтернат №14 Дніпровського району м. Києва.

   В основу заходу був покладений цікавий задум – ознайомити гостей з музичними інструментами. Ведуча – викладач-музикознавець Юлія Якимович – розповіла дітям про особливості різних інструментів: історію їх виникнення, темброву специфіку, виразові можливості. Важливо, що діти сприймали інформацію не пасивно, вони із зацікавленням відповідали на питання ведучої, демонструючи широкий кругозір та обізнаність у сфері музичного мистецтва.

   Концертна програма дозволила слухачам практично переконатися у всьому тому, про що розповідала ведуча. Зі сцени звучали гітара та баян, фортепіано та кларнет, ксилофон та бандура. Почули гості також виступи хору, вокалістів, інструментальних ансамблів – скрипалів, віолончелістів, флейтистів, бандуристів, гітаристів. Цікавою та різноманітною була жанрово-стильова панорама музики, включеної до концерту: українські народні пісні та їх обробки, твори композиторів-класиків та сучасні естрадні композиції. Особливо сподобалися гостям композиції К. Дженкінса «Палладіо» та Х. Зіммера «Пірати Карибського моря» у виконанні ансамблю віолончелістів «Натхнення»(керівник Галина Шарий, концертмейстер Марина Євдокимова).

   Чудова музика, майстерність юних виконавців та їх палке бажання доставити радість своїм одноліткам, що позбавлені родинного тепла, стали запорукою того, що концерт-лекція «Поринь у світ музики» вдалася та сподобалася гостям!

 

 

Файл документа: 12512280_555078368007230_9069622574920057075_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку