КМДА Київська міська державна адміністрація


25 лютого 2016

«Музична вітальня В. В. Пухальського». Лекція Кащенка Ю. Г. за темою: «Ф.Бузоні як реформатор фортепіанної техніки».

«Музична вітальня В. В. Пухальського». Лекція Кащенка Ю. Г.  за темою: «Ф.Бузоні як реформатор фортепіанної техніки».

   25 лютого 2016 року у Київській дитячій музичній школі № 33 в рамках «Музичної вітальні В.В. Пухальського» відбувся круглий стіл за участю старшого викладача кафедри спеціального фортепіано Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Юрія Григоровича Кащенка та завідувачів фортепіанних відділів шкіл естетичного виховання м. Києва. Темою обговорення стала творча постать видатного піаніста, диригента, педагога та композитора ХХ століття Ферруччо Бузоні. Це була вже друга зустріч з Юрієм Григоровичем у цьому році. Першу, що пройшла у січні, було присвячено традиціям та новаторству у виконавській діяльності С. Рахманінова. У березні відбудеться ще одна, третя, зустріч, на якій мова буде йти про Святослава Ріхтера. Тож, кожна з трьох лекцій Кащенка Ю.Г. висвітлює дуже важливі складові загальної теми цьогорічного циклу – «Піаністичні виконавські та педагогічні вершини ХХ століття».

   Кащенко Ю.Г. розповів гостям «Музичної вітальні В.В. Пухальського» про естетичні течії, які сформували світогляд Ф. Бузоні, про його особисті педагогічні погляди, про виконавську діяльність. Цікавими видалися переконливі паралелі між Ф. Бузоні та Ф. Лістом: їх технічною оснащеністю, художніми засадами, методичними підходами. В заході було використано архівні записи неперевершеного віртуоза та композитора.

   Гостей «Музичної вітальні В.В. Пухальського» підкорила атмосфера граничної наближеності до таємниць музичного мистецтва, яка завжди панує на лекціях Кащенка Ю.Г., і вони, безсумнівно, з нетерпінням очікуватимуть на наступну зустріч з ним.

Файл документа: IMG_4984.JPG



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.