Головна  →  Методичні заходи  →  19 лютого 2016

Цикл методичних заходів для викладачів струнно-смичкових відділів. «Твори українських композиторів у репертуарі учнів-скрипалів»: круглий стіл за участю Ляхіної Т.В.

Цикл методичних заходів для викладачів струнно-смичкових відділів. «Твори українських композиторів у репертуарі учнів-скрипалів»: круглий стіл за участю Ляхіної Т.В.

   19 лютого 2016 року у приміщенні КДМШ № 1 ім. Я. Степового в рамках курсів підвищення кваліфікації Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв для викладачів струнно-смичкових відділів та за участю учнів шкіл естетичного виховання міста відбувся круглий стіл за темою «Твори українських композиторів у репертуарі учнів-скрипалів». Модератором заходу виступила кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри струнно-смичкових інструментів Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Ляхіна Тетяна Володимирівна.

   Предметом обговорення була проблема педагогічного репертуару – пошук творів українських композиторів, які поєднували б художні якості з інструктивною спрямованістю, тобто були корисними з точки зору розвитку техніки гри, вдосконалення виконавської майстерності учня-скрипаля. Цікаві зразки таких творів, які можуть бути рекомендовані для включення в педагогічний репертуар початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, продемонстрували учні київських шкіл, а найбільш складні та віртуозні – сама Тетяна Володимирівна. Учасники круглого столу виявили інтерес до теми засідання та висловили сподівання на її подальші обговорення.

Файл документа: 12745547_550869765094757_5449229576657187096_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку