Головна  →  Методичні заходи  →  19 лютого 2016

Презентація педагогічної майстерні початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (16-19 лютого 2016 року)

Презентація педагогічної майстерні початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (16-19 лютого 2016 року)

   Протягом минулого тижня відбулися презентації педагогічної майстерності спеціалізованого мистецького навчального закладу у різних школах міста.

   16 лютого 2016 року в КДМШ № 38 відбулися презентації педагогічної майстерності одразу двох відділів – відділу духових та ударних інструментів і теоретичного відділу (музична література).

   На презентації відділу духових та ударних інструментів був присутній член методичної ради об'єднання викладачів духових та ударних інструментів викладач ДМШ № 36 Чайковський Іван Ігорович. Він позитивно оцінив відкритий урок, який провела викладач школи з предмету флейта Дяченко Катерина Станіславівна. Урок був присвячений розвитку рухливості та техніки пальців на інструменті.

   На презентації теоретичного відділу (музична література) були присутні завідувач відділу КДМШ № 23 викладач-методист Баштан Леся Сергіївна та завідувач відділу КДШМ № 5 ім. Л. Ревуцького викладач-методист Білоус Катерина Володимирівна. В рамках презентації було проведено три відкриті уроки. Завідувач теоретичним відділом Шафран Інна Борисівна присвятила урок міжпредметним зв'язкам на уроці з музичної літератури. Докладно та переконливо вона демонструвала ефективність залучення знань та навиків з сольфеджіо, аналізу музичних творів, гри на інструменті задля освоєння дисципліни «музична література». Дещо інший підхід до розкриття спорідненої теми запропонувала викладач Жуніна Лариса В'ячеславівна, яка провела відкритий урок на тему: «Елементи музичної мови». Викладач-методист Гончар Алла Миколаївна показала лекцію-концерт, яку вона проводила для учнів молодших класів ліцею № 227 ім. М.М. Громова «Дотепно і незвично про інструмент музичний».  17 лютого 2016 року у тій самій школі відбулася презентація педагогічної майстерності фортепіанного відділу. На презинтації були присутні члени ради методичного об'єднання викладачів фортепіано. Відкриті уроки провели викладачі Бурилко Алла Михайлівна, Левченко Вікторія Вкторівна, Присяжнюк Оксана Степанівна, Авраменко Інна Аркадіївна.

   Усі відділи Київської дитячої музичної школи № 38 продемонстрували високий рівень професійної майстерності та справили дуже приємні враження.

   18 лютого 2016 року педагогічну майстерність презентували викладачі музичної літератури КДМШ № 22. Викладач вищої категорії Гайова Тетяна Миколаївна провела урок з учнями 3-го класу фортепіанного відділу на тему: «Елементи музичної мови. Лад». Під час уроку викладач використовувала цікаві методичні прийоми, на прикладі різноманітних музичних матеріалів ознайомила учнів з поняттями «лад», «мелодія», «ритм».

   Викладач вищої категорії Семенова Галина Петрівна провела урок з учнями 5-го класу фортепіанного відділу на тему: «Будова класичної сонати. Соната для клавіру мі мінор Й. Гайдна». Застосовуючи власні розробки, викладач продемонструвала творчий підхід  до розкриття теми, цікавий відеоряд полегшив учням  сприйняття матеріалу.

   Викладач Довга Анастасія Євгеніївна провела урок з учнями 4 класу народного відділу на тему: «Симфонічні твори М. Глінки». Урок був проведений емоційно, відчувалося повне взаєморозуміння між викладачем та учнями. Присутнім сподобався стиль подання теми, атмосфера на уроці, не було стану нервової напруги. Анастасія Євгеніївна відкрита до дітей і з натхненням працює з ними.

   Комісія зробила висновок, що у всіх викладачів є особистий методичний доробок. На уроці вони застосовують цікаві викладацькі прийоми та мають професійний підхід до учнів. Теми уроків розкриті повністю, а викладачі відділу працюють якісно, дотримуючись методичних вимог.

   19 лютого 2016 року в КДМШ № 11 відбулася презентація педагогічної майстерності відділу народних інструментів. Викладачі відділу показали чотири відкритих уроки по класу гітари та один – по класу домри. Закінчилася ця мистецька подія невеличким концертом, в якому відділ народних інструментів був представлений, окрім гітари та домри, також акордеоном. У концерті взяли участь не тільки учні, а й викладачі, які із задоволенням виконали цікаві твори у ансамблі із своїми вихованцями.

Файл документа: 12743696_550916981756702_9205966475214767682_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку