Головна  →  Методичні заходи  →  9 лютого 2016

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (08.02.2016 – 09.02.2016)

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (08.02.2016 – 09.02.2016)

   8 лютого 2016 року у приміщенні КДШМ № 2 ім. М. Вериківського в рамках циклу методичних заходів для викладачів духових та ударних інструментів відбувся круглий стіл за темою: «Сучасні тенденції методики викладання у класі ударних інструментів». Модератором заходу був доцент Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, викладач-методист Київської середньої спеціальної музичної школи-інтернат ім. М.В. Лисенка та Київської дитячої академії мистецтв, соліст симфонічного оркестру Національної опери України ім. Тараса Шевченка Блінов Олександр Євгенович.

   Олександр Євгенович Блінов – відомий та авторитетний музикант, можливість професійного спілкування з яким дуже зацікавила членів методичного об’єднання викладачів духових та ударних інструментів. На початку засідання круглого столу Олександр Євгенович представив учасникам багато маловідомих фактів з історії виникнення, формування та розвитку різноманітних ударних інструментів, їх використання у складі симфонічного оркестру, ознайомив з новітніми пошуками у сфері конструювання ударних інструментів та розширення властивих їм засобів виразності, охарактеризував існуючі навчальні методики гри на ударних інструментах, що застосовуються на різних етапах навчання – від музичних шкіл до консерваторій.

   Дуже цікавим та корисним виявився майстер-клас, проведений Бліновим О.Є. в рамках заходу. Троє його учнів, які грали на малому барабані та ксилофоні, продемонстрували високий рівень майстерності та володіння різними сучасними технічними та виразовими засобами. Наприкінці зустрічі всі присутні із задоволенням подивились відеозаписи блискучих виступів видатних виконавців на ударних інструментах, серед яких були й учні Олександра Євгеновича.

   Після завершення роботи круглого столу всі бажаючі мали змогу особисто поспілкуватися з Бліновим О.Є., отримати від нього відповіді на конкретні запитання та професійні поради. Сподіваємося, що зустрічі з такими видатними діячами музичної культури як Блінов О.Є. проводитимуться і надалі, адже вони збагачують педагогічний досвід викладачів та виконавську майстерність учнів.

 

   9 лютого 2016 року у приміщенні ДШМ № 6 ім. Г. Жуковського в рамках циклу методичних заходів для викладачів дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв відбувся круглий стіл за темою: «Вікові особливості у становленні психології сучасних дітей (виклики для педагога)». Модератор проекту – кандидат психологічних наук, заступник директора інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка Кочерга Олександр Васильович.

   Олександр Васильович має неабиякий досвід дослідження дитячої психології. На зустрічах з викладачами шкіл естетичного виховання він зазвичай висвітлює широкий спектр питань, пов’язаних з вихованням та навчанням дитини. Цього разу увагу присутніх було зосереджено на необхідності враховувати вікові особливості психології учнів, адже на кожному віковому етапі існують специфічні проблеми, і знайомство з ними сприятиме ефективності навчання.

Файл документа: 1765_542510559264011_5443702743571992672_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку