Головна  →  Методичні заходи  →  26 січня 2016

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (25-26 січня 2016 року)

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (25-26 січня 2016 року)

   25 січня 2016 року у приміщенні Дитячої музичної школи № 9 відбувся круглий стіл за темою: «Психофізичні особливості діяльності дитини». Модератор заходу – кандидат психологічних наук, заступник директора інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету ім. Б. Грінченка Кочерга Олександр Васильович. Це вже четверта (і остання у 2015-2016 навчальному році) зустріч з Олександром Васильовичем в рамках циклу методичних заходів для викладачів духових та ударних інструментів, присвячених психології дитини та проблемам педагогіки в початкових навчальних закладах.

   Цього разу увагу присутніх було зосереджено на питаннях енергопотенціалу людини. Кочерга О.В. підкреслив, що джерела тих чи інших перешкод у навчанні дітей в сучасному суспільстві знаходяться не тільки і не стільки в сферах підготовки викладачів-фахівців, скільки у загальних проблемах соціальних взаємовідносин, зокрема, у якості сімейного виховання, усвідомленості понять батьківства, рівні морально-етичних критеріїв суспільства. У таких умовах людина повинна сама докладати зусиль на шляху подолання перешкод, які звужують простір для реального життєвого успіху. Визначення власних пріоритетів є основою для реалізації своїх життєвих задач. Вирішальну роль в цьому процесі відіграє стан енергопотенціалу людини, його потужність в базовому та оперативному значеннях. Вміння керувати власним станом, налаштовуючи себе на позитив, допоможе викладачам оптимізувати будь-яку діяльність. Це можливо за умови врахування індивідуальних особливостей дитини та переваг особистісних рис її характеру.

   Методичне об’єднання викладачів духових та ударних інструментів дуже вдячне Кочерзі Олександру Васильовичу за участь у круглих столах та семінарах-практикумах. Інформація, почерпнута на цих заходах, допоможе визначитись з основними принципами роботи з дітьми, викладанням та засвоєнням навчального матеріалу, побудовою педагогічного процесу тощо.

   26 січня 2016 року у приміщенні Київської дитячої школи мистецтв № 1 в рамках циклу методичних закладів для викладачів сольфеджіо відбувся круглий стіл за темою: «Використання наочних посібників при вивченні теми “Інтервали” у молодших класах». Модератор заходу – старший викладач Київської дитячої школи мистецтв № 1 Твердохліб Людмила Іванівна – продемонструвала цікаві та різноманітні наочні матеріали, що стануть в нагоді при вивченні такої важливої та складної теми як «Інтервали». Тут були картки та таблиці, які містили назви інтервалів, їх ступеневу та тонову величину, позначали розташування на ступенях мажорних та мінорних тональностей. Дуже цікавими здалися запропоновані Твердохліб Л.І. ігрові форми засвоєння матеріалу, які дозволяють перетворити дещо монотонний з точки зору дітей процес отримання знань на веселе і одночасно корисне проведення часу.

Файл документа: 12645143_542112009303866_7416017586923427362_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку