Головна  →  Методичні заходи  →  18 січня 2016

Засідання методичних об’єднань викладачів духових та ударних інструментів, викладачів джазу. Лекція Єременко Є.Б. на тему «Все про саксофон. Акустика духових інструментів»

Засідання методичних об’єднань викладачів духових та ударних інструментів, викладачів джазу. Лекція Єременко Є.Б. на тему «Все про саксофон. Акустика духових інструментів»

   18 січня 2016 року у приміщенні Дитячої музичної школи № 9 в рамках засідання методичного об’єднання викладачів духових та ударних інструментів, а також викладачів джазу відбулася лекція ветерану джазу Єременко Євгена Борисовича на тему: «Все про саксофон. Акустика духових інструментів».

    Євген Борисович Єременко – відомий в Україні саксофоніст та ветеран джазу. Він грав у різних джазових ансамблях і оркестрах разом із кращими музикантами світу, в 1960-1970-ті роки був солістом естрадного оркестру Українського телебачення під орудою талановитого аранжувальника Гіві Гічічіладзе. До того ж, Євген Борисович є автором численних джазових композицій, які, на жаль, не збереглися.

  Єременко Є.Б. завжди цікавився акустичними особливостями саксофона: багато читав, консультувався з представниками різних галузей знань з метою дізнатися більше про можливості улюбленого інструмента. Саме це дозволило людині, що не мала фахової освіти, самостійно освоїти техніку звуковидобування та досягти значних висот у виконавстві на саксофоні.

   На засіданні методичного об’єднання Єременко Є.Б. поділився з викладачами київських шкіл естетичного виховання своїми думками стосовно саксофону – його технічних, тембрових та виразових можливостей. Основну увагу було зосереджено на феномені звуку та факторах його утворення. Позиція лектора полягала у тому, що якість звуку визначається, перш за все, конструкцією інструменту, а не матеріалом, з якого він виготовлений. Євген Борисович розбирав саксофон, демонстрував окремі деталі, пояснював відмінності у мундштуках та тростинах. Свої «теоретичні» роздуми він підкріплював практикою – власною грою та аудіозаписами найкращих виконавців-саксофоністів.

   Присутні на засіданні методичного об’єднання викладачі початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів з інтересом сприйняли інформацію, якою поділився з ними Єременко Є.Б., та висловили вдячність корифею джазу за цікаву лекцію.

Перейти до спискуВерсiя для друку