Новорічне свято для дітей з особливими потребами

Новорічне свято для дітей з особливими потребами

   23 грудня 2015 року на Софійській площі відбулося Новорічне свято для дітей, які потребують особливої уваги та допомоги. Такий захід проводився вперше. Діти з особливими потребами, які в силу об’єктивних причин більшу частину свого життя обмежені у спілкуванні з навколишнім світом, були запрошені до головної ялинки країни, де зазвичай зустрічають Новий рік юні кияни. Тут, на Софійській площі, вони мали змогу насолодитися усіма атрибутами новорічних свят та відчути себе повноцінними членами дитячої спільноти. Не зважаючи на труднощі, що пов’язані з зимовою погодою та транспортними пересуваннями, близько 400 дітей, якими опікуються соціальні служби, благодійні фонди та громадські організації, взяли участь у зазначеному заході.

   Святковий захід включав веселий калейдоскоп ігор та розваг, театральне дійство та колядування, пісні та подарунки. Діти помилувалися святково прикрашеною головною ялинкою міста Києва, переглянули живу гру колядників, заспівали разом з професійними виконавцями прадавні пісні українського народу. Гостями та учасниками свята були янголята, що принесли радісну звістку від Святого Миколая, та сам святий Миколай, якого так полюбляють діти.

   На глядачів чекав Різдвяний вертеп у виконанні професійних акторів Київського муніципального академічного театру ляльок. Його відтворили за сценарієм, який має автентичні джерела. Дійство відбувалося на спеціально обладнаній сцені, розташованій поруч з головною ялинкою міста Києва.

   Біля ялинки та безпосередньо поруч з дітьми працювали волонтери-артисти – студенти Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. На святі вони перевтілилися у веселий гурт колядників, фокусників, жонглерів, лялькарів та створювали у дітей святковий настрій, пробуджуючи в них інтерес до традиційних народних звичаїв та обрядів.

   Наприкінці свята студенти Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв разом з янголятами та святим Миколаєм роздали дітям подарунки, надані Фондом Олени Пінчук «АнтіСНІД», компаніями «Coca-Cola» та «Mondelez» International.

   Сподіваємося, що новорічне дійство, яке відбулося 23 грудня на Софійській площі, стало для дітей з особливими потребами радісною подією, гарним початком новорічно-різдвяних свят та залишило в їх душах тепло та світлі спогади.

 

Файл документа: 944018_529878570527210_9181571034413898300_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку