Головна  →  Методичні заходи  →  22 грудня 2015

Засідання методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (16-22 грудня 20015 року)

Засідання методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (16-22 грудня 20015 року)

   Протягом тижня, з 16 по 22 грудня 2015 року, відбулася серія засідань методичних об’єднань викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Більшість з них була присвячена підведенню підсумків проведених нещодавно конкурсів: Всеукраїнського конкурсу вокального мистецтва «Пісенна скарбничка», міського відкритого конкурсу «Юний віртуоз» серед учнів струнного-смичкових відділів, 29-ї теоретичної олімпіади.

   Так, на засіданні методичного об’єднання викладачів струнно-смичкових відділів, яке відбулося 22 грудня, члени журі – доцент кафедри скрипки Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, лауреат міжнародних конкурсів Сіваченко Н.М. та заступник директора Київської дитячої музичної школи № 1 ім. Я. Степового, викладач-методист Гайдук Е.А. – докладно проаналізували виступ кожного учасника конкурсу «Юний віртуоз»: акцентували сильні сторони та позначили проблеми, які існують у грі того чи іншого учня, давши поради стосовно способів їх подолання.

   Так само проходило обговорення і на засіданнях методичних об’єднань викладачів естрадного вокалу (21 грудня) та академічного вокалу (22 грудня). Тут предметом уваги були результати Всеукраїнського конкурсу вокального мистецтва «Пісенна скарбничка» у різних номінаціях.

   На засіданні методичного об’єднання викладачів сольфеджіо (17 грудня) підсумки підводилися по кожній формі роботи: виправленню інтонаційних помилок в прослуханій мелодії, визначенню на слух ладів, інтервалів, акордів, побудові за даним голосом запропонованих співзвуч, написанню мелодичного диктанту, співу з листа, підбору гармонічного супроводу до мелодії.

   Проведення засідань методичних об’єднань за підсумками конкурсів – обов’язкова частина конкурсних заходів, які проводяться Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів, адже мета цих конкурсів полягає не тільки у виявленні талановитих юних музикантів, але й у подальшому удосконаленні системи початкової мистецької освіти, у виявленні актуальних методичних проблем та пошуках засобів їх подолання.

   Також у рамках засідання методичного об’єднання викладачів композиції 21 грудня у приміщенні ДМШ № 27 відбувся відкритий урок старшого викладача ДМШ № 27 Городецької Оксани Валентинівни. Це був урок, мета якого полягала у систематизації знань з основ формотворення, набутих раніше учнями. Дівчата виконали свої твори: Катерина Корніюк зіграла 2 фортепіанні прелюдії та п’єсу «Ритми літа», а Христина Рожак – фантазію для бандури та пісню «Мама і весна» на сл. В. Коломійця. Також у запису прозвучало «Танго» для скрипки, баяна та фортепіано К. Корніюк. На прикладі цих творів було розглянуто найважливіші проблеми формотворення у дитячій музиці, адже для композиторів-початківців, які ще не мають фундаментальних теоретичних знань у зазначеній сфері, ці проблеми набувають особливої гостроти. Урок виявився дуже цікавим і, безумовно, корисним для викладачів, присутніх на засіданні методичного об’єднання.

Файл документа: 222420_150405578657575_944514187915831939_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку