Головна  →  Методичні заходи  →  15 грудня 2015

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (14-15 листопада 2015 року)

Цикл методичних заходів для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (14-15 листопада 2015 року)

   14 грудня 2015 року у приміщенні ДМШ № 9 в рамках циклу методичних заходів для викладачів духових та ударних інструментів відбувся круглий стіл за темою: «Дитячий темперамент, страхи, неврози». Модератором заходу виступив кандидат психологічних наук, заступник директора інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету ім. Бориса Грінченка Кочерга Олександр Васильович. Олександр Васильович, як завжди, дуже цікаво та переконливо висвітлив питання, пов’язані з психологією дитини, та обґрунтував шляхи подолання негативних станів, які виникають у процесі творчої роботи.

   15 грудня 2015 року у приміщенні ДШМ № 5 в рамках циклу методичних заходів для викладачів гітари відбувся семінар-практикум за темою: «Прийоми тірандо, апояндо та логіка їх використання при грі на гітарі». Модератор заходу – викладач-методист КДМШ № 35 Бойко Аліна Леонідівна – нещодавно опублікувала методичну розробку для викладачів гітари початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, присвячену зазначеній темі, тож, мета семінару-практикуму полягала у практичній демонстрації описаної методики.

   Бойко А.Л. спочатку окреслила теоретичні моменти: специфіка основних способів звуковидобування на гітарі – тірандо та апояндо, їх звукові характеристики, критерії вибору того чи іншого прийому в залежності від типу фактури. Практична частина семінару включала роботу з два учнями: Мирославом Таїровим (1-й клас) та Поліною Сердейчук (3-й клас). Діти у спілкуванні з викладачем з’ясовували доцільність використання того чи іншого прийому, опрацьовували їх на гамах, арпеджіо, акордах і, нарешті, на художніх прикладах. У роботі з учнями Бойко А.Л. дотримувалася принципу «від простого до складного»: опанування тірандо та апояндо проходило в умовах одноголосся, двоголосся, триголосся гомофонно-гармонічного, акордового та поліфонічного типу.

   Проведений семінар-практикум виявився дуже цікавим. Методичні поради щодо логіки використання прийомів тірандо та апояндо, запропоновані Бойко А.Л., безумовно, будуть корисними для викладачів гітари, які працюють у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів м. Києва. 

Файл документа: 12369035_148194532212013_5305387586054212750_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку