КМДА Київська міська державна адміністрація


8 грудня 2015

У четвер у столиці відкриють пам`ятник Данте Аліг`єрі.

      10 грудня 2015 року о 13.00 у парку «Володимирська гірка» біля Костелу святого Олександра відбудуться урочистості з нагоди відкриття пам’ятника видатному італійському поетові Данте Аліг’єрі.

      Наприкінці минулого року було розпочато проект з розвитку громадських просторів «Київ – місто світу». До участі в проекті запрошувалися Посольства  іноземних держав в Україні, яким запропонували створювати осередки їхніх країн.

      На початку 2015 року між Департаментом культури Київської міської державної адміністрації та Італійським інститутом культури в Україні підписано Угоду про співпрацю.

      Одним з результатів співробітництва в сфері культури, яке відбувається між Київською владою, Посольством Італійської Республіки в Україні та Італійським інститутом в Україні стане відкриття паркової скульптури всесвітньо відомому італійському діячеві та видатному поетові Данте Аліг’єрі .

      Скульптурна композиція на честь 750-річчя всесвітньо відомого поета, створена з італійського білого мармуру архітектором Лучіано Массарі. Підготовчі роботи щодо розташування скульптурної композиції на місцевості провів архітектор Леонід Малий.

      Захід відбудеться за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо, Київського міського голови Віталія Кличка, народного депутата України Сергія Алексєєва.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.