КМДА Київська міська державна адміністрація


23 листопада 2015

Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро» запрошує на святковий концерт.

Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро» запрошує на святковий концерт.

      29 листопада 2015 року о 19.00 в Оперній студії Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського (вул. Архітектора Городецького, 1-3/11) за підтримки Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)  відбудеться святковий концерт Київського академічного ансамблю української музики «Дніпро» – «Український фолк – від автентики до модерну», присвячений 20-річчю творчої діяльності колективу.

      Ансамбль «Дніпро» – лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів та фестивалів, професійний колектив, який створений у 1995 році з метою збереження, розвитку та популяризації самобутньої української народної музики і пісні, піднесення їх на якісно новий рівень, вибудови оригінального мистецького напрямку на основі українського «етно». Колектив об’єднує високопрофесійних солістів-музикантів, кожен з яких на найвищому рівні виконує основні завдання діяльності ансамблю. Впродовж 20 років існування очолюють ансамбль «Дніпро» засновники колективу – художній керівник, заслужений артист України, віртуоз-скрипаль Любомир Матейко та генеральний директор, заслужена артистка України, солістка з неповторним голосом Олена Кулик.

      Репертуар колективу вражає своєю різноманітністю та яскравими постановками. За два десятиріччя ансамбль «Дніпро» випустив численні альбоми, в яких звучить українська традиційна народна і сучасна музика та пісня в авторських версіях і аранжуваннях: історичні балади,  романси, календарні та обрядові солоспіви, інструментальні авторські композиції, фантазії, жартівливі, танцювальні мелодії тощо. Для відображення широкого спектру українського національного мистецтва музиканти ансамблю використовують близько сотні інструментів – як суто народних,так і осучаснених. 

      Ансамбль «Дніпро гідно представляє Україну по всьому світу, даруючи красу і багатство української національної культури, розкриваючи її глибинні традиції та сучасне звучання.

      Контактний телефон Київського академічного ансамблю української музики «Дніпро»: 254-52-67.

      https://www.facebook.com/dnipro.ensemble

Файл документа: Dnipro-20-rokiv.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.