Головна  →  Культурно-мистецькі заходи  →  23 листопада 2015

Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро» запрошує на святковий концерт.

Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро» запрошує на святковий концерт.

      29 листопада 2015 року о 19.00 в Оперній студії Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського (вул. Архітектора Городецького, 1-3/11) за підтримки Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)  відбудеться святковий концерт Київського академічного ансамблю української музики «Дніпро» – «Український фолк – від автентики до модерну», присвячений 20-річчю творчої діяльності колективу.

      Ансамбль «Дніпро» – лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів та фестивалів, професійний колектив, який створений у 1995 році з метою збереження, розвитку та популяризації самобутньої української народної музики і пісні, піднесення їх на якісно новий рівень, вибудови оригінального мистецького напрямку на основі українського «етно». Колектив об’єднує високопрофесійних солістів-музикантів, кожен з яких на найвищому рівні виконує основні завдання діяльності ансамблю. Впродовж 20 років існування очолюють ансамбль «Дніпро» засновники колективу – художній керівник, заслужений артист України, віртуоз-скрипаль Любомир Матейко та генеральний директор, заслужена артистка України, солістка з неповторним голосом Олена Кулик.

      Репертуар колективу вражає своєю різноманітністю та яскравими постановками. За два десятиріччя ансамбль «Дніпро» випустив численні альбоми, в яких звучить українська традиційна народна і сучасна музика та пісня в авторських версіях і аранжуваннях: історичні балади,  романси, календарні та обрядові солоспіви, інструментальні авторські композиції, фантазії, жартівливі, танцювальні мелодії тощо. Для відображення широкого спектру українського національного мистецтва музиканти ансамблю використовують близько сотні інструментів – як суто народних,так і осучаснених. 

      Ансамбль «Дніпро гідно представляє Україну по всьому світу, даруючи красу і багатство української національної культури, розкриваючи її глибинні традиції та сучасне звучання.

      Контактний телефон Київського академічного ансамблю української музики «Дніпро»: 254-52-67.

      https://www.facebook.com/dnipro.ensemble

Файл документа: Dnipro-20-rokiv.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку