Головна  →  Крилаті мрії МетодЦентр  →  13 листопада 2015

Театральна вистава за мотивами твору К. Сергієнка «Прощавай, яр» (в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

Театральна вистава за мотивами твору К. Сергієнка  «Прощавай, яр» (в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії»)

    11 листопада 2015 року о 16.00 у приміщенні Київської дитячої школи мистецтв № 8 (вул. Ф. Пушиної, 6) в рамках благодійного мистецького проекту «Крилаті мрії» відбулася театральна вистава за мотивами твору К. Сергієнка «Прощавай, яр». В нинішньому навчальному році ця вистава стала вже четвертим заходом в рамках зазначеного проекту та другим у Святошинському районі м. Києва.

   Вистава підготовлена учнями класу театрального мистецтва (відділення естетичного виховання) Київської дитячої школи мистецтв № 8. Викладачі Весельський Д. В. та Шелоумова Л. С. обрали для постановки сумну повість письменника другої половини ХХ століття, в якій мова йде про долю зграї бродячих собак. Це філософська притча, адже за поведінкою нещасних тварин вгадуються певні характери, а їхнє життя в закутках великих міст нагадує складне існування людей у безжалісному суспільстві. Пронизливий і проникливий твір змушує замислитися над власним життям, над словами, якими ми інколи ображаємо наших близьких, над відношенням до тих, хто нас оточує і хто потребує розуміння та любові.

    На виставу до Київської дитячої школи мистецтв № 8 прийшло близько 50 вихованців спеціалізованої школи-інтернат № 15 Святошинського району м. Києва. Акторська гра однолітків їм дуже сподобалася, а сюжет п’єси викликав співчуття та емоційний відгук. Директор Київської дитячої школи мистецтв № 8 в інтерв’ю журналістам телеканалу «Київ», які завітали на виставу, повідомив про існування попередньої домовленості між КДШМ № 8 та спеціалізованою школою-інтернат № 15 про подальшу співпрацю.

 

 

Файл документа: 12196368_1496371903992144_7496711404267511712_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку