Головна  →  З питань національностей  →  26 жовтня 2015

«Литовська стежина на дніпровських схилах» до 25-річчя Київського товариства литовської культури імені Майроніса

 

   21 жовтня 2015 року у конференц-залі Київського міського будинку вчителя відбулась мистецька акція «Литовська стежина на дніпровських схилах» до 25-річчя Київського товариства литовської культури імені Майроніса.

   За 25 років діяльності Товариство об’єднало навколо себе полум’яних патріотів, що прагнуть зберегти литовську мову, культуру та звичаї, мешкаючи далеко від своєї історичної Батьківщини – Литви.

   Однак, можна з упевненістю сказати, що Україна, і зокрема її столиця – Київ, стали для них другим рідним домом, який прихистив представників різних національностей і віросповідань.

   Досягнення, якими пишається Київське товариство литовської культури імені Майроніса, кияни  і гості міста можуть оцінити на різноманітних загальноміських та загальнодержавних заходах, де незмінним учасником є литовський хор «Вільтіс» (Надія), що вже відзначив 20 – річчя своєї творчої діяльності.

   За статистикою литовців, що проживають у м. Києві не дуже багато – всього лише 406 осіб, але визначальною є не чисельність громади, а її сила духу, прагнення донести до кожного киянина часточку литовської душі, що зберігається у піснях, танцях та звичаях литовського народу.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку