Головна  →  Методичні заходи  →  19 жовтня 2015

Цикл методичних заходів для викладачів духових та ударних інструментів. Лекція Кочерги О. В. на тему: «Вікові особливості у становленні особистості сучасних дітей (виклики для педагога)»

Цикл методичних заходів для викладачів духових та ударних інструментів. Лекція Кочерги О. В. на тему: «Вікові особливості у становленні особистості сучасних дітей (виклики для педагога)»

   19 жовтня 2015 року у приміщенні дитячої музичної школи № 9 в рамках циклу методичних заходів для викладачів духових та ударних інструментів відбулася лекція кандидата психологічних наук, доцента, заступника директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Кочерги Олександра Васильовича на тему «Вікові особливості у становленні особистості сучасних дітей (виклики для педагога)». В лекції були розкриті деякі з психофізіологічних механізмів, що допомагають становленню творчого процесу в діяльності людини, наголошено на необхідності приділяти підвищену увагу творчому розвитку дитини в рамках позашкільної освіти, зокрема, музичної. Кочерга О. В. продемонстрував присутнім відеофільм, героїнею якого стала чотирирічна дівчинка. В руки дитини дали кисті та фарби, надавши можливість вільно фантазувати на великому аркуші паперу. Результат виявився приголомшливим: в переплетеннях різнокольорових ліній та фарб чітко проступали фантастичні обриси духовно-емоційного космосу людини, чия свідомість ще не регламентована встановленими нормами та правилами. Цей фільм мав підтвердити думку лектора про необхідність та плідність надання дітям, які мають творчі здібності, максимальної свободи у виявленні своїх емоцій, мрій та фантазій.

   Після лекції відбувся жвавий обмін думками з означеної теми. Педагоги музичних шкіл виконали практичні завдання для з’ясування власних творчих потенціалів.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку