Лекція-концерт Павлюк Л. Л., присвячена пам’яті Єлизавети Чавдар

Лекція-концерт Павлюк Л. Л., присвячена пам’яті Єлизавети Чавдар

      16 жовтня 2015 року у приміщенні КДМШ № 33 в рамках спільного засідання методичного об’єднання викладачів музичної літератури, класичного та естрадного вокалу відбулася лекція-концерт, присвячена пам’яті Єлизавети Чавдар – народної артистки СРСР, професора Київської державної консерваторії ім. П. І. Чайковського. Лекцію прочитала викладач-методист музично-теоретичних дисциплін КДМШ № 21 Лідія Львівна Павлюк, яка багато років присвятила дослідженню життя та творчої діяльності цієї видатної жінки. Павлюк Л. Л. ознайомила аудиторію з унікальними матеріалами, поділилася власними думками та особистими спогадами учнів та сучасників Є. Чавдар, тим самим відкривши завісу над творчістю видатної української співачки. Лекція-концерт включала показ відео- та аудіо записів. Деякі з цих записів вдалося віднайти та зробити доступними шанувальникам мистецтва Є. Чавдар саме завдяки зусиллям Павлюк Л. Л.

      Вдалою виявилася спроба залучити до проведення лекції ученицю 7 класу КДМШ № 21 Енеш Бяшмурадову. Дівчина у своєму виступі висвітлила найважливіші події життя Єлизавети Чавдар, продемонструвавши плідність методики Павлюк Л. Л., яка намагається не тільки дати учням знання, але й прищепити їм любов до музики, зацікавленість дослідницькою роботою та вміння переконливо доносити інформацію до публіки.

  Проведення лекції-концерту, присвяченої Єлизаветі Чавдар, в стінах КДМШ № 33 представляється симптоматичним, адже колектив цієї школи постійно проводить просвітницьку роботу в рамках «Музичної вітальні В. В. Пухальського». До того ж, це майже єдина з київських шкіл естетичного виховання, яка має кабінет звукозапису, пристосований для самостійного прослухування музики учнями. Записи концертних виступів Є. Чавдар, які Павлюк Л. Л. подарувала школі, стануть цінним поповненняv аудіофонду цього кабінету.

      Лекція Павлюк Л. Л. викликала схвальні відгуки і бурхливі оплески всіх присутніх викладачів.

Файл документа: 12105744_1491691267793541_7502848453641446977_n.jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку