Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина» запрошує!

Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина» запрошує!

      28 жовтня 2015 року о 19.00 у Національному академічному театрі опери та балету імені Т.Г.Шевченка (вул. Володимирська, 50) за підтримки Департаменту культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) відбудеться сольний концерт відомого творчого колективу – Українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина». 

      Ансамбль «Калина» – це справжній феєрверк жанрового симбіозу – народної музики, хорового співу та хореографії. Колектив є лауреатом багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів. Йому аплодували глядачі Іспанії, Голландії, Бельгії, Німеччини, Китаю, Кореї, Індонезії, Чилі, Іспанії, Франції, Єгипту, Ізраїлю, Італії та багатьох інших країн світу.

      У цьому році ансамбль з великим успіхом представляв своє мистецтво у Львові, Чернівцях, Івано-Франківську, Одесі, Херсоні, Миколаєві, Кривому Розі, Польщі, Угорщині. Наразі, колектив плідно працює над програмами гастрольних поїздок по Україні та за кордоном.

      Засновник та художній керівник ансамблю «Калина» –  випускник Санкт-Петербурзької консерваторії, видатний український балетмейстер, учень  і послідовник славного майстра танцю Павла Вірського, заслужений діяч мистецтв України Валерій Дебелий.

      В  єдності пластичного рішення хореографії з музичною драматургією, поєднання академічного танцю з фольклором внесло особливу, своєрідну естетику танцю В. Дебелого. Його постановки, як в Україні, так і за кордоном, сприяють збереженню, розвитку та популяризації українського національного мистецтва на світовому рівні.

       Нова програма, яка буде представлена глядачам, презентує фольклор різних регіонів України. Концерт буде приємним подарунком для киян та гостей столиці.

      Збереження специфічних стильових характеристик регіонів у оркестровому,  вокальному та балетному жанрах, костюмів кожного регіону, образність акторської майстерності – це ті критерії, які суттєво відрізняють ансамбль «Калина» від інших колективів України.

 

Файл документа: 2х3 (1).jpg

Перейти до спискуВерсiя для друку